Terug naar overzicht
Hoe onderhoud je jouw UGGs

Hoe onderhoud je jouw UGGs

Trends komen en gaan, maar sommige blijven hangen, zelfs nadat ze een tijd uit de schijnwerpers verdwenen zijn. Dit is precies het geval met UGGs, die opnieuw de straten en sociale media overspoelen. Maar wat maakt de UGGs zo speciaal, hoe zijn ze nog geen vergane glorie en hoe hebben ze na een stille periode een comeback gemaakt? In deze blog duiken we dieper in de wereld van UGGs, van onderhoudstips tot misverstanden over hun gebruik.


UGGs zijn niet nieuw. Ze verschenen voor het eerst in de jaren 70 in Australië en Nieuw-Zeeland en werden in de vroege jaren 2000 razend populair door beroemdheden als Pamela Anderson, Paris Hilton, Sarah Jessica Parker en Beyoncé. Maar net zo snel als ze in de mode kwamen, verdwenen ze ook weer. In de afgelopen jaren hebben ze echter een opmerkelijke comeback gemaakt. De reden? Een combinatie van comfort, nostalgie en een groeiende trend van "ugly fashion" waarin comfort boven esthetiek staat. Daarnaast zien we dat modetrends uit de jaren 2000 terugkomen, wat betekent dat items zoals UGGs weer in de kast worden gepakt. Maar hoe houd je deze schoenen in topvorm?


Hoe onderhoud je UGGs?

Hoewel UGGs bekend staan om hun ongeëvenaarde comfort, vergen ze wel wat onderhoud om hun mooie uiterlijk en kwaliteit te behouden. Het is essentieel om je UGGs goed te verzorgen, zodat ze lang meegaan en er niet snel versleten of vies uitzien. Een van de beste manieren om dit te doen, is door ze regelmatig te behandelen met een beschermende spray, zoals de Collonil Carbon Pro Spray.
Deze spray biedt een sterke bescherming tegen vocht en vuil, waardoor je UGGs langer mooi blijven. Volg deze stappen om je UGGs optimaal te verzorgen:

  1. Reinig je UGGs goed: Gebruik een zachte borstel om vuil en stof van de schoenen te verwijderen voordat je de spray aanbrengt.
  2. Spray gelijkmatig: Houd de Collonil Carbon Pro Spray ongeveer 30 cm van de UGGs en spray gelijkmatig over de gehele schoen. Zorg ervoor dat je geen plekken overslaat.
  3. Laat de spray intrekken. Zet je UGGs even opzij op een plek waar het niet vochtig is, zodat de spray goed in het materiaal kan trekken en er zo een beschermende laag wordt gevormd.
  4. Herhaal regelmatig: Om je UGGs in topvorm te houden, is het aan te raden om deze behandeling regelmatig te herhalen, vooral na gebruik in vochtige omstandigheden.

Met de juiste verzorging zullen je UGGs jarenlang meegaan en er mooi uit blijven zien, zelfs als je ze vaak draagt.

De Misconceptie: UGGs zijn Geschikt voor Sneeuw en Regen

Een veelvoorkomend misverstand over UGGs is dat ze perfect zijn voor regenachtige of besneeuwde omstandigheden. Hoewel UGGs zeker je voeten warm houden in koud weer, zijn ze eigenlijk niet ontworpen voor natte omstandigheden. Het is belangrijk te weten dat de meeste UGGs niet waterdicht zijn en dat ze van nature niet goed bestand zijn tegen regen of sneeuw zonder de juiste bescherming.
De buitenkant van traditionele UGGs is gemaakt van suède, een materiaal dat snel water absorbeert. Als je ze dus draagt in de regen of sneeuw zonder ze goed te behandelen met een beschermende spray, kan dit ervoor zorgen dat ze nat en vies worden. Dit kan ertoe leiden dat je vlekken krijgt in je UGGs of hardnekkige vlekken. Ook is het belangrijk om tijdens sneeuwval plekken te vermijden waar zout is gestrooid, dit zout tast het suède aan en geeft vlekken. Daarom is het cruciaal om je UGGs altijd te beschermen met een water- en vuilafstotende spray, zoals eerder genoemd, en om ze te vermijden in extreme weersomstandigheden.

Waarvan zijn UGGs gemaakt?

De meeste mensen kennen UGGs als zachte, warme laarzen, maar weinig mensen weten echt waar ze van gemaakt zijn. Traditionele UGGs zijn vervaardigd van schapenvacht, waarbij de buitenkant bestaat uit suède en de binnenkant gevoerd is met zachte schapenvacht. Dit maakt de laarzen extreem comfortabel en perfect voor koude dagen.
Schapenvacht heeft van nature thermoregulerende eigenschappen. Dit betekent dat het je voeten warm houdt als het koud is, maar ook koel kan houden als het warmer is. Hierdoor zijn UGGs veelzijdiger dan je misschien zou denken. Schapenvacht is ook ademend, wat voorkomt dat je voeten gaan zweten, wat vaak een probleem is bij synthetische materialen.
Deze unieke eigenschappen van schapenvacht maken UGGs een fantastische keuze voor comfort en warmte, vooral in de herfst en winter. Het gevoel van het zachte, pluizige materiaal aan je voeten is iets waar veel mensen verslaafd aan raken.
Met de nieuwe stijlen en variaties die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, zoals UGGs met platformzolen of met UGGPlush Accenten, zijn ze veelzijdiger dan ooit. UGGPlush is een combinatie van hergebruikte wol en plantaardig TENCEL™-lyocell dat wordt geweven op een achterkant van stevig materiaal.

Stijlvol en Comfortabel: UGGs voor Iedere Gelegenheid

Wat UGGs onderscheidt van andere schoenen, is de perfecte balans tussen comfort en stijl. Waar veel schoenen óf comfortabel óf stijlvol zijn, weten UGGs beide aspecten moeiteloos te combineren. Dit maakt ze geliefd bij mensen die graag iets willen dragen dat modieus is, maar ook praktisch en comfortabel. Of je nu boodschappen doet, een wandeling maakt of zelfs een casual dag op kantoor hebt, UGGs kunnen bij vrijwel elke gelegenheid gedragen worden.