Terug naar overzicht
Trends: Old Money kledingstijl

Trends: Old Money kledingstijl

Een trend die we de laatste tijd vaak terug zien komen is de “Old money" -stijl. Deze stijl is vergelijkbaar met wat velen ook herkennen als de "preppy" stijl. In deze blog lichten we de stijl toe en geven we advies hoe je deze stijl kunt verwerken in je outfit.

Wat is de “Old money” stijl?


De Old Money stijl is een kledingstijl geïnspireerd op de geërfde rijkdom van de beroemdste families en Royals van vroeger. Een term die bij de “old money” stijl vaak ook gebruikt wordt is “quiet luxury”, wat letterijk vertaald “stille rijkdom”. Status wordt hierbij dan ook meer op een subtiele manier overgebracht en gaat er meer aandacht naar de zichtbare hoge kwaliteit dan een merknaam dat vermeld staat op het kledingstuk.

Het draait dus niet om het dragen populaire designermerken uit de 21e eeuw, maar merken die van oudsher al staan voor degelijkheid en het gebruik van kwalitatief materiaal en stof. Het merklogo hoeft op deze kledingstukken zeker niet duidelijk aanwezig te zijn. De outfit moet vooral elegantie en stijl uitdagen zonder te pronken met logo’s. De aandacht moet vallen op de kwalitieve materialen en fraaie prints. Denk bij luxe materialen aan cashmere, tweed of kabelgebreide kledingstukken. In kleding zijn geruite patronen een goed voorbeeld van prints, terwijl in de schoenmode de zogenaamde brogues print in heel typerend is.

Schoeisel in de “Old money” stijl


Zoals vaak gezegd wordt, maken schoenen de outfit af. We geven je graag enkele tips en wijzen je graag op specifieke waarmee je de Old Money uitstraling kunt laten terugkomen in je outfit.

De old money aesthetic wordt vaak onderverdeeld in 3 categorieën, dit zijn:

formeel,
casual,
vakantie/beach.

1. Formeel


Als wij denken aan de formele “Old money" stijl dan denken we bij de heren aan 3- delige wollen of linnen pakken gecombineerd met lederen Oxford of Derby veterschoenen, gespschoenen of penny loafers. Merken waar de heren hiervoor bij ons kunnen kijken zijn Magnanni, Van Bommel,Greve, Parbleu en Harris.

Voor de dames denken we aan een elegante avondjurk gecombineerd met een paar pumps, slingbacks of klassieke loafers. Merken waar de dames hiervoor in onze collectie kunnen kijken zijn Brunate, Pertini, Lilian, Nalini, Evaluna, Peter Kaiser, Pascucci en Zinda.

2. Casual


Het grote verschil tussen formeel en casual “old money" stijl zit ‘m voornamelijk in het gebruik van kleuren en materiaal. Waar de formele variant van de old money stijl, wat betreft schoenmode, zich vooral kenmerkt door donkere kleuren als zwart en bruin in vooral gladleer, gebruikt de casual tegenpool meer zachte kleuren en lichte en ademende materialen. Bij casual old money is, naast looks, ook comfort erg belangrijk.

Heren kunnen in onze collectie weer kijken naar dezelfde eerdergenoemde merken, maar voor een casual uitstraling beter kijken voor suède loafers of moccasins met eventueel een iets sportievere lichtgekleurde zool.

De dames kunnen ditzelfde advies aanhouden en de collecties bekijken van merken als Babouche, DL Sport, Roberto d’Angelo, Pedro Miralles en Sioux.

Een andere optie voor heren is een ‘nette’ sneaker. Een degelijke sneaker is een goede middenweg tussen formeel en sportief en past daarmee perfect in het genre casual/ casual chic.


3. Vakantie/beach


Tot slot, de vakantie “old Money" stijl. Dit gaat eigenlijk nog een stapje verder dan de casual variant. De focus ligt hierbij op het flaneren in stijl op vakantie over de boulevard langs het strand en op het terras. De heren kunnen hiervoor bijvoorbeeld kijken voor een paar espadrilles van het merk TOMS.

De dames kunnen kijken voor een paar luchtige open schoenen van de merken Hispanitas, Valentina of espadrilles van onder andere Kanna, TOMS en Unisa.