Terug naar overzicht
Vakantieschoenen 2024

Vakantieschoenen 2024

Op vakantie in stijl

Een vakantie is de perfecte manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en lekker tot rust te komen, of nieuwe avonturen te beleven! Stel je voor dat je door charmante straatjes slentert, geniet van lokale lekkernijen op een gezellig terrasje, en je ogen uitkijkt bij indrukwekkende bezienswaardigheden. Of je nu kiest voor Toscane, de Costa Brava, het romantische Parijs, of het dynamische New York, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Eén ding is dan zeker: de juiste schoenen meenemen is cruciaal voor een fijne, relaxte trip. In deze blog bespreken we enkele comfortabele en stijlvolle "vakantieschoenen" en merken die perfect zijn voor stedentrips of je aanstaande zomervakantie.

Sneakers: De perfecte mix van Comfort en Stijl
Sneakers zijn een onmisbare aanvulling op je vakantiegarderobe. Ze bieden het comfort dat je nodig hebt voor lange wandelingen tijdens je stedentrip of over de boulevard. Tegelijkertijd zijn sneakers makkelijk te combineren met verschillende outfits. Denk bijvoorbeeld aan de Nubikk Basket Court sneakers en Back 70 Cloud en Ghost sneakers. Deze sneakers combineren een sportieve uitstraling met een modern design, waardoor ze ideaal zijn voor zowel stedelijke ontdekkingstochten als casual etentjes.

Instappers: Casual Chic
Voor een meer verfijnde maar toch casual look zijn loafers of moccasins een uitstekende keuze. In de volksmond worden deze type schoenen vaak “instappers” genoemd. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, perfect voor als je snel wilt schakelen tussen een stadswandeling en een bezoek aan het strand.
Casual instappers voor heren vind je in merken als Giorgio, Van Bommel en Hey Dude.

Voor dames zijn de instappers van Babouche, Unisa en Di Lauro een goed voorbeeld van veelzijdige en stijlvolle schoenen die bij elke zomerse outfit passen, zowel casual als chic. Voor een meer klassieke loafer kun je gegarandeerd het best uit de voeten met Nalini, Brunate of Paul Green.

Sandalen en Slippers: Voor de echte Zomervibes
Als je op vakantie gaat naar een warme bestemming, zijn sandalen of slippers onmisbaar. Deze open schoenen zijn lekker luchtig, waardoor je voeten zo koel mogelijk blijven. Daarnaast creëer je hiermee een echter zomerse look.

Kijk eens naar de collecties van Cypres, Hispanitas, Woden en Ella Cruz. Deze sandalen bieden de ondersteuning en het comfort dat je nodig hebt voor langere afstanden, of je nu over de boulevard struint of door een oud stadscentrum dwaalt.

Wil je wat meer glamour toevoegen aan je outfit? Kies dan voor de Mexx Nyobi sandalen of Alma en Pena sandalen. Deze sandalen zijn zeer geschikt om te dragen tijdens een avondje uit, bijvoorbeeld naar een leuk etentje.

Espadrilles: De ultieme zomerschoen
Espadrilles zijn een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lichte en ademende schoen voor warme dagen. Ze zijn stijlvol, gemakkelijk te dragen en passen perfect bij zowel casual als iets meer formele zomer outfits. Merken zoals Toms, Unisa, Kanna en Viguera bieden een breed scala aan espadrilles in verschillende kleuren en stijlen, zodat er altijd een paar is dat bij jou en je outfits past!

Tip voor de heren: TOMS espadrilles staan heel leuk onder een short of linnen broek!

Merken om te Overwegen
Bij het kiezen van de perfecte vakantieschoenen is het belangrijk om te investeren in kwaliteit en comfort. Hier zijn enkele merken die bekend staan om hun vakmanschap en stijlvolle ontwerpen:
  • Nubikk: Voor moderne en comfortabele sneakers voor dames en heren
  • Cypres: Voor veelzijdige loafers en slippers voor dames
  • Mexx: Voor stijlvolle en comfortabele sandalen voor dames
  • Toms: Voor lichte en ademende espadrilles voor zowel dames als heren
Met de juiste schoenen kun je elke vakantiebestemming comfortabel en stijlvol verkennen. Ongeacht de bestemming of de geplande activiteiten, zorg ervoor dat je voeten net zo van de reis genieten als jij! Pak je koffers, trek je favoriete paar vakantie schoenen aan en maak je klaar voor je volgende avontuur!